onsdag 18 november 2009

All inclusive

Har upptäckt en del saker med vårt hus... Saker jag inte riktigt fattade då för 5 månader sedan när vi tittade på det för första gången. Dels att det troligen byggdes innan elektriciteten var uppfunnen, eller åtminstone modern och "i ropet" eftersom det inte finns nå'ra uttag nå'nstans! Har räknat till 5 st på hela nedervåningen... Så nu ligger det eleganta skarvsladdar överallt. Sen har vi en dörr som leder till ett rum på 1/2 kvadratmeter. Orkar inte ens förklara varför, men det handlar nog mest om lathet hos förre ägaren.
Men härom dagen upptäckte jag ytterligare en sak. Det ingick en hustomte i köpet! Har sett honom några gånger. Första gången satte jag théet i halsen när den blå- och rödrandige toppluvan visade sig i köksfönstret. Det visade sig att under toppluvan fanns den förre husägaren. Han hade tydligen ärende in i garaget, där han lånade de verktyg han lämnat kvar åt oss. Sen dess har han varit här 5 ggr. En gång, antar jag, för att lämna tillbaka verktygen och en gång för att ställa iordning trädgårdslandet inför vintern. Och alla de andra gångerna??? Ingen aning. Undrar om han vet att han flyttat...?

1 kommentar:

  1. :-)! Tycker om att läsa dina typiskt magdalenska finurligheter. Månne inte tomten ger sig av snart, om ni låter bli att ställa ut gröt...?

    SvaraRadera