tisdag 4 januari 2011

Och det hände sig på den tiden...

Så här ser julkrubban ut hemma hos mamma. Man kan undra lite hur storyn bakom den egentligen går... "Och det hände sig på den tiden...att en dalahäst trängde sig fram och var först i kön..." För här är det precis så det är. Dalahästen har fått första parkett, medan Maria, Josef/herden (vet int riktigt vem det ska vara) och de två (...) vise männen hamnat bakom dörren där de får vänta på sin tur.

Go Dalarna!!

PS. Innan någon nu hinner sucka över denna lokalpatriotism, kan jag avslöja att den riktiga anledningen har att göra med två ivriga barnahänder, och eftersom de traditionella figurerna i julevangeliet här är i porslin, fick de en mer skyddad plats än hästen av trä.

Men symboliken är fin... Go Dalarna! Igen.

Published with Blogger-droid v1.6.5

3 kommentarer:

  1. Nä, det är ingen som suckar över sånt. Däremot är D i ditt kök nu och om du inte skyndar dig tillbaka snartg så blir det kakel i de härliga skånska färgerna.

    SvaraRadera
  2. Precis Go Dalarna :) Hahaha
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Vi har dessutom redan klistrat upp en permanent bård med Nisse H på gås mitt på köksväggen samt fällt in ett Pågatåg i miniatyr i väggen över den spättekageprydda spiselkransen. You snooze, you loose. :P
    PS. Jag trodde faktiskt att dalatuppen skulle hinna först.

    SvaraRadera